objctcfg error, objectcfg source code in topic

Status
Not open for further replies.
Error Message said:
R_InstallSpriteLump: Bad Frame Character In Lump EMERA0

It did not sigserv when the S_SKIN1 AND pictures was added.

Code:
Character 4
PlayerName = SupaTails
PicName = TAILCHAR
SkinName = SupaTails
Status = 32
PlayerText =              Fastest
                 Multithok
             Tails wants
revenge after not getting
in the spotlight for
years, now he has turned
evil ready to defeat Sonic.#


BTW, the wad will not be releced on the srb2 message boards.
 

Fawfulfan

The Tortured Planet guy
Check to see if the WAD is replacing any sprites that aren't typically replaced within the game. Sometimes the game gets upset when you do that. For instance, this happened to me when I tried to replace the sprite SUPERICO in one of my WADs, and the problem went away when I deleted that frame.
 

Fawfulfan

The Tortured Planet guy
Hang on a minute. If it worked when the pictures and the s_skin lump were added, what's the problem? What more did you add to it that made it not work?
 

Fawfulfan

The Tortured Planet guy
oops. How could I have forgotten about the OBJCTCFG lump? Check to see you've spelled everything right in it, and if you have, try a MAINCFG lump instead.
 

Monster Iestyn

Fangtastic
Sonic Team Junior
Kart Krew™️
Why is that # at the end of the player text section there? Is it needed? And did you remember to add the character select pic, which should be called TAILCHAR according to your OBJCTCFG?
 

Fawfulfan

The Tortured Planet guy
Monster Iestyn said:
Why is that # at the end of the player text section there? Is it needed?
(First sentence deleted by fawfulfan for being incorrect. Sorry.)

The # seems to signify the end of whatever line of code it's in. In addition to being used in OBJCTCFG, it allows SRB2 to ignore whatever comes after it on that particular line. This is useful if you want to put a hidden message to other wadders inside a text lump without having it affect the game in any way.

EDIT: Have you tried putting SkinName all in caps?
 

Fawfulfan

The Tortured Planet guy
That can't be the answer. If that were the problem, the game wouldn't crash--it would just load Sonic.
 
Here is the S_SKIN1 Code.

Code:
name = SupaTails
face = SBOTLIFE
facename = STTAILSN
ability = 0
normalspeed = 36
thrustfactor = 5
accelstart = 192
acceleration = 50
spin = 1
startcolor = 112
endcolor = 127
prefcolor = 4
jumpheight = 100
boxindex = 2
runspeed = 100
runonwater = 1
allowsuper = 1
superspin = 1
supercolor = 8
superanims = 0
multiability = 1
lightdash = 0
homing = 0
actionspd = 60
waterskip = 1
mindash = 60
maxdash = 60

*Waits for reply after 1 whole day...*
 

Sniperific

Member
Donovan the hedgehog said:
I did not add any emerald sprites.
Do you get that error when the wad isn't added?

If you didn't then all i can say is one of the sprites might be corrupt or you haven't put the S_Start and S_End where the sprites are.
 
Silent_Snipe said:
Donovan the hedgehog said:
I did not add any emerald sprites.
Do you get that error when the wad isn't added?

If you didn't then all i can say is one of the sprites might be corrupt or you haven't put the S_Start and S_End where the sprites are.

I got a error when I added those codes from the start of the pictures to the end.

astar said:
the EMERA0 is a common error. I think it comes from the OBJCTCFG and S_SKIN.

Its coming from the OBJCTCFG, didn't you read the first page?
 
Status
Not open for further replies.

Who is viewing this thread (Total: 1, Members: 0, Guests: 1)

Top