SRB2 Message Board  

Go Back   SRB2 Message Board > Sonic Robo Blast 2 > Help

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-23-2010   #1
SuperSonicStar*
イㄖㄛㄋㄙㄊㄚㄖ!
Default Strange Vid. Error

Well, since I have no better to do in my spare time, due to one of the games I play having down time, I decided to re-download and fire SRB2 back up again until then. Yesterday, it was working fine.

Today, I got a strange error and it says: Couldn't set video mode because it failed the change?

Does anyone know what this means and know how to fix the problem? Oh, and my default scr_height and scr_width were 640 x 400. I changed it in the config to 1024 x 760. I reconverted it back to 640 x 480 this time, and I still get the error.
__________________
<@Inuyasha> 90% morons, 9% assholes, 1% people actually worth something.
<RedEnchilada> Inuyasha: am I a moron or an asshole
<@Inuyasha> and .01% RedEnchilada, who fits into multiple groups.

Quote:
<Commander Hypersonic> He's Srb2's greatest player
SuperSonicStar* is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010   #2
jloy1
 
jloy1's Avatar
Default

Try starting it at 300x200 or what ever the lowest resolution is.

If that fails, run it in OpenGL. It apparently supports more resolutions that of the software mode's resolutions.
__________________
Flourished Canyon Zone V1.1.2
Thread: http://www.mb.srb2.org/showthread.php?p=696074
------
I'm back... :D
jloy1 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010   #3
SuperSonicStar*
イㄖㄛㄋㄙㄊㄚㄖ!
Default

Quote:
Originally Posted by jloy1 View Post
Try starting it at 300x200 or what ever the lowest resolution is.

If that fails, run it in OpenGL. It apparently supports more resolutions that of the software mode's resolutions.
When I play SRB2, its always in Open GL. I tried it in software mode as well; had the same error. I also tried 300x200, didn't work either.
__________________
<@Inuyasha> 90% morons, 9% assholes, 1% people actually worth something.
<RedEnchilada> Inuyasha: am I a moron or an asshole
<@Inuyasha> and .01% RedEnchilada, who fits into multiple groups.

Quote:
<Commander Hypersonic> He's Srb2's greatest player
SuperSonicStar* is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010   #4
jloy1
 
jloy1's Avatar
Default

Try copying this into your config.cfg.

scr_height "768"
scr_width "1024"
scr_depth "16 bits"
fullscreen "Yes"

Copy this over the appropriate slots. Hope this work or else get a fresh copy of SRB2 and try that.
__________________
Flourished Canyon Zone V1.1.2
Thread: http://www.mb.srb2.org/showthread.php?p=696074
------
I'm back... :D
jloy1 is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2010   #5
Charybdizs
it's lamp for supper, kids
Moderator
 
Charybdizs's Avatar
Default

I had this same problem, and nothing was fixing it, not even deleting the config like I was advised, but when I restarted my computer it went away.
__________________
Planning ahead is for ninnies who think they can predict every possible outcome. The future is mutable! Go with the flow!
Charybdizs is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2010   #6
tatokis
Default

Try reinstalling your video card drivers!!This could help.
tatokis is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A very strange error indeed. 0xym0ron Help 9 05-18-2010 10:23 AM
SOCK_Get error#10052: Unknown error? superflip96 SRB2 Discussion 3 04-05-2009 12:59 PM
Strange sector error Chrome the hedgehog Editing Help 27 05-03-2008 04:58 AM
Strange error message InvaderKap Help 2 01-21-2008 03:27 PM
Strange Error Sky Ninja Editing Help 6 12-07-2007 01:00 AM


All times are GMT. The time now is 01:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.