SRB2 Message Board

SRB2 Message Board (https://mb.srb2.org/index.php)
-   Miscellaneous (2.1.X) (https://mb.srb2.org/forumdisplay.php?f=72)
-   -   Virtual's MD2 Parade - Sonic 2006 travels to Srb2! (https://mb.srb2.org/showthread.php?t=38618)

SSNTails 03-29-2014 01:23 AM

I put in a feature request for the next patch of SRB2 to have the vertex/tri count upped for MD2 support.

VirtualBlitz546 03-29-2014 02:28 AM

What is the polycount limit of Srb2?

SSNTails 03-29-2014 02:31 AM

4096 triangles and 2048 vertices. I've asked them to double it. (It literally involves just changing two #defines)

VirtualBlitz546 03-29-2014 03:02 AM

Then.... with just modfying two lines...... We could even make a Next-Gen Md2 for Srb2. Hope 2.2, or atleast 2.1.9,8 or 7 have this capacity improved.

TheDoctor 03-29-2014 09:38 AM

I have a poly reduction tool so for me polycount doesn't matter in terms of playability, however there would be much rejoicing should srb2 be able to carry a higher limit for tris and verts.

VirtualBlitz546 03-29-2014 10:35 AM

Quote:

Originally Posted by TheDoctor (Post 744830)
I have a poly reduction tool so for me polycount doesn't matter in terms of playability, however there would be much rejoicing should srb2 be able to carry a higher limit for tris and verts.

Oh please, can you tell me what program do you use for poly reduction? Blender is not working anymore (for unknow reason).

TheDoctor 03-29-2014 01:08 PM

Quote:

Originally Posted by VirtualBlitz546 (Post 744833)
Oh please, can you tell me what program do you use for poly reduction? Blender is not working anymore (for unknow reason).

Blender is actually the one I use :P. By not working anymore, do you mean it worked for you then stopped working?

Virt 03-29-2014 04:16 PM

Wouldn't models with higher polycount cause more lag?

TheDoctor 03-29-2014 04:22 PM

Quote:

Originally Posted by Virt the Fox (Post 744858)
Wouldn't models with higher polycount cause more lag?

Yes, but the higher the poly count, the better the look

VirtualBlitz546 03-29-2014 11:22 PM

Quote:

Originally Posted by TheDoctor (Post 744845)
Blender is actually the one I use :P. By not working anymore, do you mean it worked for you then stopped working?

Actually I mean when I open Blender, the interface is all screwed up and all the text is invisible.

TheDoctor 03-29-2014 11:44 PM

Quote:

Originally Posted by VirtualBlitz546 (Post 744942)
Actually I mean when I open Blender, the interface is all screwed up and all the text is invisible.

Oh, thats odd. Well if you need any models' polycount reduced, you could send me a copy of it and I'll reduce it for ya.

VirtualBlitz546 03-30-2014 12:34 AM

Quote:

Originally Posted by TheDoctor (Post 744948)
Oh, thats odd. Well if you need any models' polycount reduced, you could send me a copy of it and I'll reduce it for ya.

Well thank ya, bud ^_^. Hey, do you have Skype? PM me if you want.

The Zero Team 04-06-2014 11:20 AM

Well, all this is sort of off-topic, but sort of on-topic.
You say you use FragMotion to rig the models and do skeletal animation with them before exporting them as .md2.
And FragMotion supports the .smd format, which Blender (with a plugin called Blender Source Tools) also does.

I'd prefer to both model and animate in Blender (well, edit a model in Blender, and animate it in another program).
Do you know if it's possible to load a mesh, then load an animation for it, and then export it as .md2?
I'm still quite new to this FragMotion thing, so I'd like to know before I start animating outside FragMotion just to find it being impossible to import the animation...

Kfcnyancat 04-06-2014 06:23 PM

Tails and Sonic's model are small for some reason.

Terra 04-14-2014 02:53 PM

Virtual, 2.1.7 has the poly count completely doubled! Are you going to be animating the Sonic Next Gen model?

The Zero Team 04-14-2014 03:06 PM

Quote:

Originally Posted by Terra (Post 747533)
Virtual, 2.1.7 has the poly count completely doubled! Are you going to be animating the Sonic Next Gen model?

Hey, that's my job! Well, if you mean Classic Sonic from Sonic Generations, that is. If you do, then that's my job. But he hasn't replied to my question(s?) yet, so I haven't started. Edit: Plus I'll probably get beat to it, since I work slowly when I spend most of the time playing SRB2. And I don't mind someone else doing it, either. :P

Terra 04-14-2014 03:53 PM

Quote:

Originally Posted by The Zero Team (Post 747537)
Hey, that's my job! Well, if you mean Classic Sonic from Sonic Generations, that is. If you do, then that's my job. But he hasn't replied to my question(s?) yet, so I haven't started. Edit: Plus I'll probably get beat to it, since I work slowly when I spend most of the time playing SRB2. And I don't mind someone else doing it, either. :P

...
I said Sonic Next Gen.

The Zero Team 04-14-2014 04:27 PM

Quote:

Originally Posted by Terra (Post 747546)
I said Sonic Next Gen.

So you mean the Modern Sonic he already has? "Sonic Next Gen" is not very specific...

Terra 04-14-2014 04:32 PM

Quote:

Originally Posted by The Zero Team (Post 747553)
So you mean the Modern Sonic he already has? "Sonic Next Gen" is not very specific...

Sonc Next Gen is specific to many other people.
Sonic '06.

The Zero Team 04-14-2014 04:44 PM

Quote:

Originally Posted by Terra (Post 747557)
Sonc Next Gen is specific to many other people.
Sonic '06.

That was actually what I thought of "Sonic Next Gen" as, but I also thought it couldn't be that, since everyone seems to think it's the worst official Sonic game that has been made. What's bad about sneaking through loops?

Offtopic: It was buggy, I know, but the story had a lot of potential. If it was redone, and also available on computer via Steam, I'd play it, even though I beat it on PlayStation 3 already. At least if there was a demo so I'd know if my computer could handle it (Sonic Generations lags on my computer).

Ontopic: Well, alright, if you would want it, then sure. I just know I won't make it, and I also know the Models Resource (major, known site for model rips from games) derped out a week or so ago. I don't think a lot of people have that model of Sonic on their computer. I should shut up. *Derp*


All times are GMT. The time now is 05:40 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.