SRB2 Message Board  

Go Back   SRB2 Message Board > Sonic Robo Blast 2 > Help

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-24-2005   #1
phazon sonic
Default OpenGL problem

I'm having a problem with OpenGL, when i start the game up in OpenGL the game freezes, but the rest of the computer still works. This only started happening yesterday.
phazon sonic is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2005   #2
Naga
True liar.
 
Naga's Avatar
Default

Was you doing anything else while loading the game?
__________________
MechWarrior 4. That's it.
Naga is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #3
phazon sonic
Default

Nope, all I had open was the net launcher.
phazon sonic is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #4
Starbuck
Default

Your computer may not be powerful enough to run OpenGL, or your graphics card won't support OpenGL in any way. That's pretty sad however if your PC isn't powerful enough, although because the rest of your PC was working it must have been something to do with SRB2 or just your video card.
Starbuck is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #5
Naga
True liar.
 
Naga's Avatar
Default

i think you need a 16 MB graphics card to run opengl, i dunno, im running 32 and 64 mb here, and i cant get a good estimate with a 2MB
__________________
MechWarrior 4. That's it.
Naga is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #6
Starbuck
Default

It doesn't have to do with the VRAM in the card. Your card has to support OpenGL in one way or another, and most new cards out today support 1.6 or 2.0. Mine surprisingly does OpenGL more than DirectX, but who gives! I like opengl better!
Starbuck is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #7
Ritz
cornstar
 
Ritz's Avatar
Default

I want Software mode with coronas. The coronas are the only thing about OpenGL that I actually care about.
__________________
http://funkvessel.tumblr.com/
Ritz is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #8
fox.dx2
Permanently Banned
Default

when i ran it in opengl, the game ran too slow! it only ran about 1 frame per 10 seconds.
fox.dx2 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #9
Mikey
Default

:?

I can't even get mine to run openGl. Either that or it is on and I don't know it.
Either way, I doubt it coz I got a brand-spanking new 128mb NVidia card here and it still runs a little slow sometimes.
Mikey is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #10
Naga
True liar.
 
Naga's Avatar
Default

Have you got the drivers for the card? or it could just be your processor, my friends got a 750mhz athlon with 128 graphics, and only software is reliable for play, a snail gos faster than srb2 in opengl on his comp

EDIT: are you using the launcher?
__________________
MechWarrior 4. That's it.
Naga is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #11
Rob
Administrator
 
Rob's Avatar
Default

Quote:
Originally Posted by Ritz
I want Software mode with coronas. The coronas are the only thing about OpenGL that I actually care about.
OpenGL looks nicer in general.
Rob is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #12
Ritz
cornstar
 
Ritz's Avatar
Default

...But the coronas are the only thing about it that I care about. And yeah, it does look better, but I can't stand how the sprites cave in when you look down on them. This really throws me off, as I primarily use 3rd person, which means that the player caves in after falling from a high area. It's pretty hard to hit a crawla from above when I can't see the crawla or the player.

Oh, and it makes sector borders and colormaps look like trash.
__________________
http://funkvessel.tumblr.com/
Ritz is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #13
Naga
True liar.
 
Naga's Avatar
Default

i agree with SS2005, opengl does look nicer in general, but i also agree with ritz, the colormaps don't look as good, and its quite annoying with opengl and the 2d sprites.
__________________
MechWarrior 4. That's it.
Naga is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #14
fox.dx2
Permanently Banned
Default

i use the launcher all the time for opengl! mabye the problem could be fixed by defragmenting the pc with norton systemworks speed disk.
fox.dx2 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #15
Shuffle
Developer
 
Shuffle's Avatar
Default

Or just defragmenting with Windows's defragger thingie..

Why would defragging help, exactly?
__________________
Lelouche Vi Britannia commands you.. MAKE BETTER POSTS!
Shuffle is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #16
fox.dx2
Permanently Banned
Default

sorry, tried that. it still didn't work right! opengl is now discolored in blue!

edit: opengl and nvidia are enemies.
fox.dx2 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #17
phazon sonic
Default

OpenGL was working perfectaly, no lags during game play in single player, the only time it had to load was between stages. Now it dosent work. :cry:
phazon sonic is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #18
fox.dx2
Permanently Banned
Default

iv'e got an Nvidia geforce 4 mx 440 video card that's 128 megabytes and opengl works slow. iv'e also got opengl.dll and opengl32.dll on my pc.
fox.dx2 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #19
Blitzzo
It's Mr. Computer!
 
Blitzzo's Avatar
Default

I'm on an nVidia GeForce FX 5600 card with a 2.4 GHz Pentium 4, and I can run the game in 1280 x 1024 with 2x Antialiasing and 8x Anistropic. Plays smoothly here. And the card has 256 MB DDR memory.

I find that the GeForce 4 MX series is very slow, and quite featureless. It's really just a souped up GeForce 2 card.
Blitzzo is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2005   #20
fox.dx2
Permanently Banned
Default

Quote:
Originally Posted by FoxBlitzz
I'm on an nVidia GeForce FX 5600 card with a 2.4 GHz Pentium 4, and I can run the game in 1280 x 1024 with 2x Antialiasing and 8x Anistropic. Plays smoothly here. And the card has 256 MB DDR memory.

I find that the GeForce 4 MX series is very slow, and quite featureless. It's really just a souped up GeForce 2 card.
not exactly, foxblitzz. opengl worked fast on my dad's hp pc and has the same card. we had pentium 4. now we have celeron.
...
something happened when the card was transferred to this pc!
what happened!


it's intel celeron D! it makes opengl run slow!

also, check which processor you have first before running opengl.
if it's celeron, it runs slow.
fox.dx2 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OpenGL Problem abiT Help 7 08-14-2010 11:39 PM
OpenGL problem Ashura The Hedgehog Help 20 01-04-2008 03:50 AM
OpenGL problem TysonTheHedgeHog Help 6 04-13-2007 07:49 AM
problem with OpenGL Flame Help 8 07-25-2006 08:05 PM
1.09.2 opengl problem fox.dx2 Help 13 01-11-2006 08:04 PM


All times are GMT. The time now is 12:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.