SRB2 Message Board  

Go Back   SRB2 Message Board > Sonic Robo Blast 2 > Help

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-01-2017   #1
Smith The Icefox
CHI DONT BREAK THIS FREAKIN
 
Smith The Icefox's Avatar
Default Zone Builder : COLORMAP ISSUES

FIRST I HAVE TO SAY THAT I HAVE ALREADY POSTED THAT,
BUT, IN SRB2 SKYBASE AND NO ONE REPLIED ME, SO I'M POSTING IT HERE ALSO, THE ERROR WERE FIXED ALREADY, BUT, I HAVE TO KNOW WHAT MADE IT HAPPEN


Hello, i'm getting some kind of error during making maps, it's with COLORMAP:

I was trying to make colormap in water sector and something have happened,
how can i explain... ehh such as an surreal BUG - The map got all COLORMAPPED with the same color of the water and it has created wierd thing like an FOF Water of nowhere and, yeah... there's no screenshot because i was horrified with that issue.

I've never got that issue, i made 2 maps with water sector and never got that issue.
So please, if you could help me with something manifest yourself with an reply!

INFORMATION :

-THE ISSUE OCURRED WHEN TESTING THE MAP BUT IN EDITOR IT WAS FINE
-THE MAP HAD AN FOF SECTOR BUT NOT WITH THE SAME TAG
-THERE IS NO PROOFS THAT THIS ISSUE SHOULD HAPPEN BECAUSE I GOT 0 ERRORS IN ERROR LOG or may the editor is bugged :p
-I ALSO TRIED RE-INSTALL


i'm not natively english or american so if there is an grammar mistake please tell me before ruining my life ;-;
sorry for that Rob :p
__________________
My Discord: Code#2962|Netgames Name: Kye or Code
Always looking for a trustable pal

Last edited by Smith The Icefox; 10-01-2017 at 01:49 PM. Reason: EDIT 1 : I'VE MISSED SOME NAME. EDIT 2 : ERROR LOG NOT ERROR COUNT
Smith The Icefox is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2017   #2
Rapidgame7
pressure pressure pressure
 
Rapidgame7's Avatar
Default

You might have forgot to set the colormap's tag, and at the time of running the map it was 0. And naturally, all sectors start with a tag of 0, so...
__________________
Quote:
<Steel Titanium> so many eggman laughs
<Rapidgame7> hehehe HEHE HEhEhe
<Rapidgame7> AAAAAUUUUGGGGH
Rapidgame7 is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2017   #3
Smith The Icefox
CHI DONT BREAK THIS FREAKIN
 
Smith The Icefox's Avatar
Default

i didn't forget the TAGs, maybe this was an error direct from the editor :p
__________________
My Discord: Code#2962|Netgames Name: Kye or Code
Always looking for a trustable pal
Smith The Icefox is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2017   #4
Rapidgame7
pressure pressure pressure
 
Rapidgame7's Avatar
Default

Then you gave it a tag of 65535?
It could be useful if you at least told us how did you fix the problem so we can find a cause, you know
__________________
Quote:
<Steel Titanium> so many eggman laughs
<Rapidgame7> hehehe HEHE HEhEhe
<Rapidgame7> AAAAAUUUUGGGGH

Last edited by Rapidgame7; 10-02-2017 at 01:55 AM. Reason: txt
Rapidgame7 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2017   #5
Smith The Icefox
CHI DONT BREAK THIS FREAKIN
 
Smith The Icefox's Avatar
Default

Quote:
Originally Posted by Rapidgame7 View Post
Then you gave it a tag of 65535?
It could be useful if you at least told us how did you fix the problem so we can find a cause, you know
I'm not getting this error anymore. I think it happened because i did 2 actions in the same sector.

and then COLORMAP:
__________________
My Discord: Code#2962|Netgames Name: Kye or Code
Always looking for a trustable pal

Last edited by Smith The Icefox; 10-02-2017 at 01:03 PM. Reason: uploaded images
Smith The Icefox is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2017   #6
Zwip-Zwap Zapony
Please just call me Zappy.
 
Zwip-Zwap Zapony's Avatar
Default

Quote:
Originally Posted by Smith The Icefox View Post
I'm not getting this error anymore. I think it happened because i did 2 actions in the same sector. -Images-
If you look at the bottom of the second image, you can see that the linedef's settings say "Tag: 0", meaning it affects all sectors tagged with the number 0, which is the default tag for sectors. Which means you did not set the tag correctly, exactly as RapidGame7 suggested/suspected.
Zwip-Zwap Zapony is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2017   #7
Smith The Icefox
CHI DONT BREAK THIS FREAKIN
 
Smith The Icefox's Avatar
Default

Quote:
Originally Posted by Zwip-Zwap Zapony View Post
If you look at the bottom of the second image, you can see that the linedef's settings say "Tag: 0", meaning it affects all sectors tagged with the number 0, which is the default tag for sectors. Which means you did not set the tag correctly, exactly as RapidGame7 suggested/suspected.
Oh, no.
It is an example image not the original MAP...
I've remade it already i'm just trying to see what cause this issue to don't get it again!
[LITTLE SPOILERS ABOUT MAPS] Also, another unknow issue:



__________________
My Discord: Code#2962|Netgames Name: Kye or Code
Always looking for a trustable pal

Last edited by Smith The Icefox; 10-02-2017 at 02:50 PM. Reason: SPOILER
Smith The Icefox is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2017   #8
-CG7244-
ewe''
 
-CG7244-'s Avatar
Default

You made a huge mistake in the second image, you are merging all the triangles by the vertices, making some FOF creation problems, just, separate the triangles. And to let you know, you are creating invisible FOFs, not sure if that's intentional or not. Was seeing the lava texture and, if your intention is to make lava, just use Linedef type 101, and if you want the lava hurts the player (logically), just read Damage (Fire) (Sector Type 3), and see the wad example.
__________________
Quote:
<CG7244> We spriters can see EACH DETAIL
My wad page: https://sites.google.com/view/carloswadjunk

Last edited by -CG7244-; 10-02-2017 at 04:44 PM.
-CG7244- is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2017   #9
Smith The Icefox
CHI DONT BREAK THIS FREAKIN
 
Smith The Icefox's Avatar
Default

Quote:
Originally Posted by -CG7244- View Post
You made a huge mistake in the second image, you are merging all the triangles by the vertices, making some FOF creation problems, just, separate the triangles. And to let you know, you are creating invisible FOFs, not sure if that's intentional or not. Was seeing the lava texture and, if your intention is to make lava, just use Linedef type 101, and if you want the lava hurts the player (logically), just read Damage (Fire) (Sector Type 3), and see the wad example.
ANOTHER MAP SPOILER
Oh! sorry, i didn't know this would cause errors... Thank you! I'll be fixing it.
About the lava... it is all fine '-'
-I tested it, it's working normally, the invisible FOF is for some impassable wall on my map, but anyway, thanks!-
Oh no, the lava texture is there because of this mistake of triangles
Another little thing the map was lagging so much, is that because of this mistake or just because it had some fan generator thingy that i put for decoration?
Also, the skybox floor scalling will affect when seeing it? Because, in my map it is almost stuck in ground:

__________________
My Discord: Code#2962|Netgames Name: Kye or Code
Always looking for a trustable pal

Last edited by Smith The Icefox; 10-02-2017 at 09:34 PM. Reason: MASSIVE EDIT
Smith The Icefox is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.