SRB2 Message Board  

Go Back   SRB2 Message Board > Sonic Robo Blast 2 > SRB2 Discussion > Bug Reports

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-31-2016   #1
CarlosGamer72
*This guy is making wads*
 
CarlosGamer72's Avatar
Default Wav format sounds bad in srb2win.exe

So, I was playing with modernabilitiessonicce.wad in srb2dd.exe , activated the boost and.. I was wondering : eh? wait a second, this time sounds good, how curious. Now, testing with the 2 exes (srb2win.exe and srb2dd.exe) with the respective wad, boost sound have a wav format.

I just noticed this:

Srb2dd.exe : The wav sounds good.
Srb2win.exe : The wav sounds like static.
__________________
I have time to do wads and maps XD (not all the time, WHO DOES THAT?!).

Last edited by RedEnchilada; 12-31-2016 at 08:05 PM.
CarlosGamer72 is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2016   #2
RedEnchilada
happy, pretty, lovely!
Developer
 
RedEnchilada's Avatar
Default

SDL2 doesn't support certain audio encodings, and the WAV-loading code is outside of our control. Since DD is being phased out by 2.2, the best thing to do is re-encode any sounds that have the problem into a format the game can handle. (Opening and re-exporting in Audacity fixes 99% of cases)
__________________
Quote:
<@toaster> '"sonic robot explosion 2", the hot new sensation for teens looking for a good time, tempts many children away from god each year'

Last edited by RedEnchilada; 12-31-2016 at 08:07 PM.
RedEnchilada is offline   Reply With Quote
Reply
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.